Information in english Information in German
Mamma Carinas Pensionat Bed & Breakfast

Horstorps Gård

Horstorps Gård ligger i Bankeryd, ett samhälle ca 10 km från Jönköping centrum. Avståndet till Elmiamässan är knappt 15 km, ca 20 min bilväg. Samma avstånd och tid till A6 köpcenter, IKEA samt Ryhov sjukhus.

Vi har inte sjötomt eller sjöutsikt men dock promenadavstånd 1,3 km till ett mycket trevligt friluftsbad ”Attarpsbadet”. Det går även att ta en långpromenad  eller cykeltur till Domsandsbadet, ”Vätterns riviera”, en sandstrand. 2,7 km från gården.Det finns också många andra trevliga insjöar med badstrand i trakten.

Det finns fina vandringsleder inpå knuten, Bankerydsleden ca 2,2 mil, Den nygjorda Lillåleden som också är en del av Norra Sankt Sigfridsleden.  Detaljerad information om lederna finns på Bankeryds Hembygdsförenings hemsida, de har också mycket annan spännande information och berättelser om Bankeryd och dess historia.  http://www.hembygdbankeryd.se/vandringsleder/ 

Bankeryds vackra kyrka samt Bankeryds hembygdsförening ligger ca en km från gården, på sommaren har de sommarcafé .

KFUM-gården Vidablick har stora fotbollsplaner och grillplats nära Vättern. https://vidablick.org/

Hagårds Ladugård med äventyrsaktiviteter såsom mångkamp, höghöjdsbana paintboll mm ligger ca en kvarts bilväg från gården. https://hagardslagard.se/

Turistmål som Hökensås där man bland annat finns tillgång till regnbågsfiske , Gränna/Visingsö, Astrid Lindgrens värld, High Chaparall mm ligger inom rimligt avstånd.

https://www.visitsmaland.se/sv

http://destinationjonkoping.se/  

Äta Dricka

Vi har fullt utrustat kök för självhushåll samt möjlighet till grillning i den stora stökiga trädgården.  Vi kan också laga mat vid beställning i förväg, då är det mammas hemlagade mat som gäller.  Ni kan också beställa matkasse i förväg för att tillaga själva så ni slipper handla på plats.

Bankeryds centrum med mataffärer, Konditori, pizzerior mm ligger 2 km från gården. Tycker ni om asiatisk mat så finns en Thaivagn med riktigt god autentisk Thaimat.  Vi vill också varmt rekommendera en utflykt till Lustfyllt som ligger i Habo 10 min resa  från oss, fantastisk mat i fantastisk miljö.

https://www.lustfylltihabo.se/

https://phiphithaitakeaway.wixsite.com/pptta

Kort om Carina

Jag har en stor familj med många barn och kommer  ursprungligen kommer från Stockholm/Upppsala.  De flesta barnen är nu vuxna och utflugna ur boet. Olika faktorer gjorde att att vi hamnade i Bankeryd, bland annat den vackra naturen och miljön runt Vättern.

En dröm som jag hade, som jag vet många andra också bär på, hade länge varit att starta ett litet Pensionat eller Bed and Breakfast. När Horstorps Gård dock upp så föll jag totalt , jag såg potentialen och fantasierna tog fart. Jag har alltid haft mycket gäster och som jag förstått så har de trivts, det är mycket därför som drömmarna fått näring.

Inspirationen kom mycket från resor jag gjort i södra Europa med familjen alltifrån Österikes små ”gasthaus”, där många familjer hyr ut några rum i sitt privata boende under turistsäsongerna och gästerna äter tillsammans med familjen, till byafest hos vänner utanför Zagreb i Kroatien.

Varmt Välkomna önskar Carina Ritzén med familj


© 2021 Mamma Carinas Pensionat Bed & Breakfast | 0709-747170